Plukgoed

Plukgoed

stuifakkers plukgoed

25 JAN
12.00

voor wie:
iedereen

duur:
12.00-19.00 uur

locatie:
lochal, tilburg

Kunstenaar en boer strijden samen tegen voedselverspilling

Voedselverspilling staat momenteel volop in de belangstelling. Het is niet langer houdbaar dat we waardevolle hulpbronnen verspillen, zeker met het oog op de voedselvoorziening van de groeiende wereldbevolking. Hoog tijd om de tanden te zetten in deze maatschappelijke uitdaging. Want weggooien is zonde!

Kunstenaar Lobke Meekes en de Brabantse fruittelers van de Stuifakkers laten in het Foodlab van de LocHal zien dat lelijke appeltjes ook heel smaakvol kunnen zijn en zeker niet verloren hoeven te gaan.

Plukgoed

Lobke Meekes i.s.m. Juanita en Arjan de Jonge fruitteeltbedrijf De Stuifakker in Zevenbergschehoek

De meest smaakvolle appels die een appelboom te bieden heeft, liggen vaak niet in de winkel. Supermarkten verkopen appels die lang te bewaren zijn. Dit zijn over het algemeen vroeg geplukte appels. Keurig uniform van kleur, vorm en formaat. Fruittelers worden welhaast gedwongen hun appels bomvol smaak, te verspillen of te laten composteren. Zonde.
Juanita en Arjan van fruitteeltbedrijf de Stuifakker en beeldend kunstenaar Lobke Meekes introduceren daarom Plukgoed: appels die langer gerijpt zijn aan de boom. Een echt seizoensproduct, met dé ultieme smaak van appels. Groot of klein, ze zijn fantastisch lekker. Speciaal voor de opening van Kunstloc presenteren zij deze Plukgoed installatie. Appels die langer gerijpt zijn aan de boom. Een echt seizoensproduct, met dé ultieme smaak van appels. In hun eigen vorm, fantastisch lekker.
Nieuwsgierig naar deze onweerstaanbaar lekkere appels? Neem plaats op een van de krukjes en zet de koptelefoon over uw oren. Zet het geluid aan, kijk, luister en proef wat de match tussen een enthousiaste appelboer en een kunstenaar te weeg brengt.

Het project FoodLab Food Heroes is een project van Kunstloc Brabant en ZLTO dat onderdeel uitmaakt van het programma Agri Meets Design.

De Grote Opening

Naast de activiteiten vanuit Kunstloc Brabant biedt de Bibliotheek Midden-Brabant dit festivalweekend ook een uitgebreid programma aan met diverse activiteiten, workshops, lezingen etc. Bekijk het volledige programma.